ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!

Παραμονή πρωτοχρονιάς είχα μια εξωπραγματική εμπειρία! Είδα τον Ευτυχισμένο Νέο Χρόνο καθώς ερχόταν από μακριά και του ζήτησα να μου φέρει τα παρακάτω :

 1. Να χαρίσει σε όλους καθαρή σκέψη. Έτσι όχι μόνο θα λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει για τα παιδιά των μεταναστων που γεννήθηκαν εδώ αλλά θα καταλάβουν ότι πρέπει να ξεκινήσουν από το βήμα πριν -που λείπει πάντα- και θα προστατεύουν τους πάντες, δυστυχείς Έλληνες και μετανάστες, κυνηγώντας μέχρις εσχάτων τους παράνομους εγοδότες τους που δεν πληρώνουν τις εργοδοτικές εισφορές τους. Οι παράνομοι εργοδότες από την μεριά τους να αποτινάξουν την αδηφάγα μανία τους να βγάζουν από την μύγα (Ελληνική ή αλλοδαπή) ξύγκι και να πληρώνουν τις εισφορές τους κανονικά.
 2. Να φέρει μια δίκαιη φορολογία και έτσι να πληρώνουν όλοι ανάλογα με το εισόδημά τους. Να τεθεί ανώτερο όριο εισοδήματος για τις διάφορες κατηγορίες φορολογουμένων και όσοι έχουν εισόδημα πάνω από αυτό το όριο να φορολογούνται κατ’ ελάχιστο με 80%  για το επιπλέον του ορίου εισόδημα. Οι πόροι από αυτό το μέτρο θα αναδιανέμονται με αυστηρά διαφανή τρόπο στους αδύναμους φτωχούς συμπολίτες μας.
 3. Αυτή η δίκαιη οροφή πλούτου να επικρατήσει αυτόματα σε όλο τον κόσμο και να μην χρειασθεί να είναι αποτέλεσμα επιβολής αλλά βαθιάς συναίσθησης της συλλογικότητάς μας. Έτσι επειδή όόόόόόλοι οι άνθρωποι πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη γεννιόμαστε με ίσα δικαιώματα στους φυσικούς πόρους αυτοδίκαια και παγκόσμια η κατοχή ιδιοκτησίας πάνω από ένα όριο να θεωρείται βλασφημία προς την ανθρώπινη ύπαρξη και να τιμωρείται.
 4. Τα οικολογικά εγκλήματα να εξαλειφθούν αφού όλοι μας (βιομηχανίες – ιδιώτες) θα αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση και θα κατανοήσουμε πόσο απαραίτητο είναι να τηρούμε τους κανόνες αυτούς που οδηγούν σε μια πιο πράσινη γη.
 5. Η αξιοκρατία να κυριεύσει την γη και να μην χρειάζεσαι επιτέλους μπάρμπα στην Κορώνη για να βρίσκεις στον ήλιο μοίρα.
 6. Να αναγνωρισθεί η αλήθεια του Λαφάργκ και όλοι οι λαοί να ακολουθήσουν το λόγο του οπότε αυτόματα κανείς δεν θα είναι άνεργος και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι και θα έχουν χρόνο να εξελίσσουν το πνεύμα τους.
 7. Η απληστία, η προχειρότητα και οι ανούσιες πράξεις για το θεαθήναι να εξαλειφθούν εντελώς και επιτέλους η υπευθυνότητα και η αλήθεια να πάρουν την θέση που τους αξίζει
 8. Οι γιατροί να σταματήσουν το φακελάκι, να σταματήσουν τις πλασματικές υπερωρίες και να σταματήσουν να λένε ψέματα ότι δήθεν παίρνουν μικρότερο μισθό από καθαρίστρια του ΥΠ.ΟΙΚ. (βέβαια αφού συγκρίνουν μόνο τον μισθό τους και όχι και τις πλασματικές τους υπερωριες με όλες τις αποδοχές των άλλων και όχι μόνο τον μισθό). Να δουλεύουν επιτέλους κανονικά στα εξωτερικά πρωινά ιατρεία των νοσοκομείων και να μην σου λένε να πας στα απογευματινά ιατρεία  όπου αναγκάζεσαι να πληρώνεις παραπάνω (αλήθεια αν όλοι αυτοί οι κύριοι δούλευαν κανονικά το ωράριό τους το πρωί στα εξωτερικά τότε θα υπήρχε το πρόβλημα της μη εξυπηρέτησης όλων;).  Γενικά επιτέλους οι ξευτίλες αυτοί που θέλουν να λέγονται λειτουργοί να αρχίσουν να λειτουργούν ως τέτοιοι (όχι ως ξευτίλες λειτουργούν ήδη, ως λειτουργοί εννοώ). Άντε για να μην πιάσω στο στόμα μου και για τα φράγκα που τσεπώνουν εις βάρος των νοσοκομείων και του συλλογικού αγαθού της υγείας από τις δημόσιες εντατικές (κανά λαμόγιο δημοσιογράφος θα βγει επιτέλους να τους αποκαλύψει – μπα δεν τον βλέπω για πολλούς λόγους ένας εκ των οποίων είναι ότι τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα όμως ουδείς).
 9. Να μην φοβάμαι ότι επειδή η πολεμική βιομηχανία έχει ακριβές πρώτες ύλες, μεγάλο κόστος παραγωγής και μεγάλο κόστος φήμης για όσους προβαίνουν σε συμβατικούς πολέμους, οι επόμενοι πόλεμοι θα γίνονται απο γεράκια (πρώην πολιτικούς νύν προέδρους) φαρμακοβιομηχανιών που θα απειλούν :  είτε αγοράζετε τα φάρμακά μας για να γεμίζει η μπάκα μας ή σας αμολάμε έναν ιό (κάτι σε light στην αρχή και μετά με κάμποση δόση θανάτου εάν οι πωλήσεις δεν πάνε όπως θέλουμε), οπότε και την επόμενη φορά θα το σκεφθείτε.
 10. Να καταλάβουν όλοι οι μικροί και ασήμαντοι ετούτου του κόσμου την απίστευτη δυναμή τους που συνοψίζεται στα εξής : ελευθερία, σεβασμός, συλλογικότητα

Φωτογράφισα τον Νέο Ευτυχισμένο Χρόνο καθώς με προσπερνούσε απαντώντας μου με χειρονομία την οποία και σας δείχνω στην εικόνα του άρθρου.

ΟΚ η μούντζα που έλαβα μου δείχνει ότι τα παραπάνω δεν θα μου τα φέρει οπότε και του ψιθύρισα ότι θα είμαι καλό και σεβαστικό κορίτσι και δεν θα ξανακάνω σκέψεις όπως οι παραπάνω που μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες ανατροπές τουλάχιστον ας κάνει τον κύκλο του και ας μου φέρει τον επόμενο… μπορεί να είμαι πιο τυχερή…

Th.S.

Advertisements

4 Responses to “ΕΝΑΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!”


 1. 1 anemos 03/01/2010 στο 17:23

  πολυ καλο αρθρο ειλικρινα και αρκετα σαρκαστικο θα δημοσιευτει με την υπογραφη σου βεβαια αν επιθυμεις τωρα στο
  anemos5.blospot.com

  • 2 peopleinaction 03/01/2010 στο 18:25

   Καλησπέρα!

   μπορείς ελεύθερα να αναδημοσιεύεις ότι θέλεις από το blog μου. Η δήλωσή μου (σχετική σελίδα στο blog μου) ορίζει ακριβώς ποιές είναι οι θέσεις μου για τις ιδέες και τις σκέψεις. Μπορείς ακόμη αν θέλεις να παίρνεις κομμάτια ή ολόκληρα άρθρα και να τα αναδημοσιεύεις ως δικά σου μιας και αυτό που με ενδιέφερε πάντα είναι η διακίνηση των ιδεών και σκέψεων και όχι η ιδιοκτησία τους.
   Ανάθεμα στην αίσθηση αυτή του δικού μου δικού σου – αυτή είναι που μας έφερε εδώ προτιμώ το δικό μας λοιπόν και είμαι σίγουρη ότι αν εγώ εξέφρασα 10 ευχές (2010) σίγουρα τις ίδιες θα σκέφτονται και πολλοί ακόμη, έτσι ανήκουν σε όλους μας απλώς εγώ τις έγραψα….
   Καλή χρονιά !! όσο γίνεται 🙂
   Th.S.

 2. 3 Γαληνός 10/01/2010 στο 07:28

  Καλή χρονιά σου εύχομαι!

  Η μούντζα αφορά όλους εμάς που δε θέλουμε να αγγίξουμε όσες αλήθειες ευχήθηκες..
  Μα κι όσοι τις βλέπουν-λίγοι είν’ ακόμα- άπραγοι στέκουν… Γι’ αυτούς δε φτάνει μόνο μια μούντζα…

  Μας μείναν οι ευχές.. που ίσως μια μέρα τις απαιτήσουμε…

  Τον δρόμο έδειξες: «ελευθερία, σεβασμός, συλλογικότητα» Τι περιμένουμε?

 3. 4 peopleinaction 10/01/2010 στο 14:57

  Εσύ Γαληνέ να συνεχίσεις όπως είσαι.
  Έτσι είναι δυνατόν να γίνει μια αρχή.
  Προτείνω σε όσους μπουν εδώ και δουν το σχόλιό σου να ρίξουν μια ματιά στο blog σου

  http://www.istopolitia.blogspot.com/

  τα λέει όλα …
  Th.S.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
…making reality…

 • 24,698

Εισάγετε διεύθυνση email και πατήστε "Στείλε μου τα νέα..." για να λαμβάνετε ειδοποίηση για κάθε νέα ανάρτηση αυτού του blog.

wordpress visitor counter
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: